Швейцарското правителство представи законопроект за затягане на мерките срещу изпирането на

...
Швейцарското правителство представи законопроект за затягане на мерките срещу изпирането на
Коментари Харесай

Швейцария ще затегне мерките срещу пране на пари

Швейцарското държавно управление показа законопроект за стягане на мерките срещу изпирането на пари. Обсъжданията по законопроекта ще продължат до края на ноември, като се чака кабинетът да показа финален вид на Народното събрание през идната година.

Законопроектът планува по-специално условието сдруженията да показват данните на своите бенефициенти във федералния указател. Такъв указател обаче няма да бъде обществен и ще бъде наличен единствено за управляващите. Според плана сходни промени би трябвало да " усилят прозрачността, което ще разреши на правоприлагащите органи да дефинират с по-голяма експедитивност и надеждност кой в действителност стои зад обещано юридическо лице ".

Освен това в проектозакона се плануват ограничения за попречване на " нарушаването или заобикалянето " на глобите. Друго изобретение е разширението на обсега на настоящите правила за битка с изпирането на пари до консултантските сдружения, в това число правните съвещания. Освен това се възнамерява да се понижи горната граница за закупуване на благородни метали и камъни в брой от 100 хиляди франка (114 хиляди долара) на 15 хиляди франка (17 хиляди долара).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР